Sıkça Sorulan Sorular

  • Niye hukuki bir hizmeti tercih etmeliyim? Başvuruyu kendim yapamaz mıyım?

    Tabii ki yapabilirsiniz. Fakat bu konuda bir eğitim almadığınızdan veya daha önce herhangi bir göçmenlik başvurusunda bulunmadığınızdan, Göçmenlik Kanunlarını ve tüm göçmenlik kategorilerini ve ilgili kriterlerini bilebilmeniz mümkün değildir. Bu konuda eğitim almış birisinin bilgi ve tecrübesi çok değerlidir.

    Başvuru sürecinde yapılacak küçük bir hata başvurunuzun akibetini olumsuz etkileyebilir. Academy Canada Göçmenlik Danışmanlığı bu konuda eğitim almış ve Kanada yetkili organı tarafından tanınmış bir göçmenlik danışmanlığı ofisidir.

  • Başvurum için neden sizi seçeyim?

    Bu işi Türkiye’de yapan Kanada göçmenlik şirketleri mutlaka Kanada’da bir avukat ya da sertifikalı göçmenlik danışmanı ile çalışmaktadır. Bir nevi komisyon hesabı çalışan aracılar gibidirler.

    Oysa şirketimizin kurucusu Murat Kandemir kendisi bizzat Kanada’da göçmenlik konusunda Humber Kolejinde yüksek başarıyla eğitimini tamamlamış, mesleğe giriş sınavında başarılı olduktan sonra RCIC (Yetkili Kanada Göçmenlik Danışmanı Regulated Canadian Immigration Consultant) ünvanını almaya hak kazanmıştır. Bu alanda çalışmış ve tecrübelerini Istanbul ofisinde siz değerli müşterilerimizle paylaşmaya hazırdır.

  • Yetkili Kanada göçmenlik danışmanı mısınız?

    Evet. Kanada göçmenlik danışmanları meslek odası, ICCRC (The Immigration Consultants of Canada Regulatory Council) üyesi yetkili Kanada göçmenlik danışmanı, RCIC (Regulated Canada Immigration Consultant) olarak 2009 yılından beri hizmet vermekteyiz.

  • Ücretleriniz nelerdir?

    Ücretlerimizi elden geldiği kadar makul tutmaya çalışıyoruz. Müşterilerimiz göçmenlik başvurularında aşama kaydettikçe bize ödemeyi taksitler halinde yapmaktadırlar.

    Ücret politikamızı kişiye ve başvurduğu programa göre ayarladığımız için genel bir ücret listesinden bahsedemiyoruz. Değerlendirmesini yapmadığımız kişileri de yanıltmamak adına internette ücretleri yayınlamamayı daha uygun buluyoruz.

    Web sitemizdeki ücretsiz değerlendirme formumuzu doldurduktan sonra niteliklerinizin uygun olduğu göçmenlik kategorilerine göre hukuki hizmet bedellerimiz detaylı olarak sizlerle paylaşılacaktır.

  • Göçmenlik müracaatımın sonuçlanması ne kadar sürecek?

    Her kategorinin başvuru süreci farklı sonuçlanır. Bazı programlarda başvuru 4 ayda sonuçlanırken bazı kategorilerde başvurular 18–24 ay sürmektedir.

    Profesyonel bir yardım alacağınızdan ötürü başvurularınız uzamadan sonuçlanacaktır. Aile birleşimi başvuruları 6-12 ay, nitelikli eleman kategorisi başvuruları yaklaşık 6 ay, eyalet yatırımcı/girişimci başvuruları ise 12 ay ve serbest meslek başvuruları ise en fazla 24 ay içinde sonuçlanacaktır.

    Eğer nitelikleriniz herhangi bir göçmenlik kriterine uyuyorsa gecikmeden başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz.

  • Kanada daimî ikamet izni sahibi olmanın yararları nelerdir?

    Kanada daimî ikamet izni (PR) sahiplerinin hakları şunlardır:

    -Kanada vatandaşlarının faydalandığı tüm sosyal ya da sağlık haklarından yararlanmak,

    -Kanada’nın herhangi bir eyaletinde ya da bölgesinde yaşamak, çalışmak ya da okumak,

    -Kanada vatandaşlığına başvurmak,

    -Kanada kanunları ve Haklar ve Özgürlükler yasası uyarınca devlet korumasından faydalanmak

  • İlk adımım ne olmalı, nereden başlayacağımı bilmiyorum?

    Kanada göçmenliğinde sizin ve ailenizin uygun olabileceği birden fazla yöntem olabilir. Aslında Kanada göçmenlik sisteminde 50’den fazla kategori bulunmaktadır. Tavsiyemiz yetkinliğinizi ve becerilerinizi tespit edebilmemiz için Ücretsiz Değerlendirme Formumuzu doldurmanız ve CV’nizi bize göndermenizdir.

  • Göçmen olabilmek için eşimin ve/veya çocuklarımın da ayrı ayrı nitelikleri uygun olmalı mı?

    Hayır. Eş ve/veya çocuklar başvurunuza eklenebilir. Nitelikli eleman başvurularında asıl başvuran kişinin puanı 67’yi bulması yeter ve diğer aile üyeleri de başvuruya eklenir. Diğer göçmenlik sınıflarında da aile üyeleri başvuruya eklenebilir.

  • Ekspres Giriş (Express Entry) Nedir?

    Tüm kalifiye işçilerin Kanada tecrübe sınıfı (CEC), federal kalifiye işgören sınıfı (FSW) ve kalifiye işçi sınıfı (FSTC) programlarından göçmenlik başvurusu yapabilecekleri bir sistemdir. Tüm adaylar bir havuza yerleştirilir ve iş tecrübesi, eğitim, dil yeteneği, yaş ve diğer faktörler üzerinden puanlandırılır. Aldıkları puanlara göre Kanadalı işverenler, eyaletler ya da federal hükümet tarafından kabul edilirler.

  • Ulusal Meslek Sınıflandırması, NOC (National Occupational Classification) nedir?

    Ulusal Meslek Sınıflandırması (NOC) Kanada’daki tüm meslekleri sınıflar ve tanımını yapar. Bu listedeki bazı meslekler Nitelikli eleman başvurusunda Kanada göçmenlik kriterlerine uygun değildir.

    Web sitemizdeki ücretsiz değerlendirme formunu doldurduğunuzda Academy Canada Göçmenlik Danışmanlığı mesleğinizin NOC kodunu bulur ve mesleğinizin Kanada göçmenlik açısından uygunluğunu kontrol eder.

  • Eğitim Denklik Raporu, ECA (Educational Credential Assessment) nedir ve neden istenir?

    Eğitim Denklik Raporu, (ECA) Kanada göçmenliğinde istenen bir belgedir. Bu belge ile Kanada göçmenlik başvurusu yapmak isteyen kişilerin aldıkları ön lisans, lisans, y.lisans ya da doktora eğitimleri kanıtlanmış olur. Bu eğitimlerin Kanada’da ki karşılığı gösterilmiş olur ve göçmen adayları bu belge ile federal kalifiye işgören kategorisinde (FSWC) ya da Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programında Kanada dışında almış olduğu eğitim için puan almaktadır.

  • Kanada göçmenlik başvurusunda dil skoru gerekli midir?

    Kesinlikle. Eğer Kanada göçmenlik başvurusu yapmak istiyorsanız Kanada’nın resmi dilleri olan İngilizce veya Fransızca dillerini ne kadar iyi bildiğinizi sınava girerek kanıtlamalısınız. Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) İngilizce için IELTS (Genel Eğitim) ve CELPIP; Fransızca için de TEF Kanada ve TCF Kanada sınav sonuçlarını kabul etmektedir.

  • Kanada göçmenlik başvurusunda yerleşmek için kullanacağım bir miktar para göstermek zorunda mıyım?

    Evet. Kanada göçmenlik başvurusu yapan adaylar Kanada’ya yerleşebilmek için bir miktar parayı banka hesaplarında göstermek zorundadırlar. Federal kalifiye işgören kategorisi (FSW) ve federal kalifiye işçi kategorilerinde (FSTP) adayın aile büyüklüğüne göre bir miktar parayı mutlaka göstermesi gerekiyor.

    Bu kuralın bazı istisnaları vardır. Kanada tecrübe sınıfı (CEC) veya iş teklifi olan adayların para göstermesine gerek yoktur.

  • Kanada göçmenliği için sağlık muayenesi zorunlu mu?

    Evet zorunludur. Kanada göçmenlik başvurusu yapan tüm adayların aile üyeleriyle birlikte sağlık muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Göçmenlik başvurusu dışında ayrıca Kanada sağlık kurumlarında çalışmak isteyenlerin de sağlık muayenesine girmesi gerekiyor.

    Türkiye’den Kanada’ya okumaya gidecek öğrencilerden ya da ziyaret edecek turistlerden herhangi bir sağlık muayenesi istenmemektedir.

  • İstanbul dışında yaşıyorum ofisinize gelmem gerekiyor mu?

    Tabii ki hayır. Web sitemizdeki ücretsiz değerlendirme formunu doldurduğunuzda ya da bize detaylı bir CV’nizi yolladığınızda sizin durumunuzla ilgili bir fikir sahibi olacağız. Daha sonra gerekli olan tüm ek bilgileri sizden email ve telefon vs. vasıtasıyla isteyebiliriz. Bizi seçtikten sonra ofisimize gelmenize gerek kalmadan tüm işlemlerinizi gerçekleştirebiliriz.

    Başka sorularınız için lütfen bizimle temasa geçin.